Sur’un kaderi görevlendirmeyle değişti « Harbi Gazete

SON DAKİKA

Sur’un kaderi görevlendirmeyle değişti

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Diyarbakır’ın Sur Belediyesi, başarılı çalışmalarıyla yıllardır belediye hizmetinden yoksun kalan ilçe halkının yüzünü güldürüyor.

Bu haber 03 Aralık 2017 - 11:52 'de eklendi ve

Sur’da yapılan sözde “özerklik” açıklamaları sonrası başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan, “devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak” suçundan tutuklanan DBP’li Sur Belediye Başkanı Seyit Narin’in görevden alınmasının ardından Kaymakam Bilal Özkan’ın görevlendirildiği belediyede yepyeni bir dönem başladı.

 

Diyarbakır’da İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Sur Belediyesi, PKK’lı teröristlerin saldırılarıyla tahrip edilen tarihi ilçeyi hizmetle tanıştırdı
– Bir yandan DBP’li belediyenin bıraktığı 100 milyon lira borcu ödemeye çalışan yeni yönetim, diğer yandan da ilçenin yeniden imarı ve ihyası için başlatılan çalışmalara destek sunuyor
– Belediye Başkan Vekili Kaymakam Özkan:
– “Bizden önce çöp dahi toplanmıyordu. Devraldığımızda belediyenin durumu harabat haldeydi”
– “Çalışanların sigortasını yatırmamışlar, esnafın borcunu ödememişler. Esnafa olan borcu ödedik, kamu borçlarını yapılandırdık. Her ay 900 bin liraya yakın borç ödüyoruz”
– “Halkımızın gönlüne dokunmayı başardık. Hizmetlerimizi vatandaşın desteğiyle sürdürüyoruz”

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Diyarbakır’ın Sur Belediyesi, başarılı çalışmalarıyla yıllardır belediye hizmetinden yoksun kalan ilçe halkının yüzünü güldürüyor.

Sur’da yapılan sözde “özerklik” açıklamaları sonrası başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan, “devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak” suçundan tutuklanan DBP’li Sur Belediye Başkanı Seyit Narin’in görevden alınmasının ardından Kaymakam Bilal Özkan’ın görevlendirildiği belediyede yepyeni bir dönem başladı.

Belediye hizmetine yıllardır hasret kalan ilçede PKK’lı teröristlerin açtıkları çukur, kurdukları barikat ve tuzakladıkları patlayıcılarla gerçekleştirdiği saldırılarla adeta “virane” hale gelen tarihi ilçe, başarılı çalışmalarla yeniden ayağa kaldırılıyor.

Çevre ve Şehircilik ile Kültür ve Turizm bakanlıkları ve Vakıflar Genel Müdürlüğünce, 33 medeniyete ev sahipliği yapan ancak teröristlerin saldırıları sonucu büyük hasar gören Suriçi’nin “cazibe merkezi” haline getirilmesi için hazırlanan projeler bir bir hayata geçirilirken bu çalışmalara Sur Belediyesi de büyük katkı sunuyor.

Belediye tarafından ilçede alt ve üstyapı, sokak sağlıklaştırma, kentsel tasarım, peyzaj ve yöresel mimariye uygun konut projeleriyle tahrip olan 14 tarihi eserin restorasyonu sürüyor.

Hz. Süleyman Camisi’nin çevresindeki 115 dönüm alan, rekreasyon çalışmasının ardından hizmete açıldı. Teröristlerin saldırısı sonucu evleri zarar gören vatandaşlar için Çölgüzeli ve Üçkuyu mevkilerinde TOKİ tarafından yapımına başlanan 5 bin 637 konut etap etap tamamlanıyor.

Tarihi dokuyu tehdit eden sağlıksız yapılaşma, hazırlanan projelerle bertaraf ediliyor, hasar gören eserler aslına uygun şekilde onarılıyor. 13 eserin restorasyonu tamamlanırken çalışmaların sürdüğü Fatih Paşa Camisi (Kurşunlu Cami) de gelecek yıl aslına uygun hale getirilecek.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.