Sokak köpeği üniversiteye ‘bekçi’ oldu « Harbi Gazete

SON DAKİKA

Sokak köpeği üniversiteye ‘bekçi’ oldu

Sokaklardan gelip üniversiteye ‘bekçi’ oldu

Bu haber 01 Aralık 2017 - 15:16 'de eklendi ve

İstinye Üniversitesi Topkapı Kampüsünde o günü diğer günlerden ayıran, kapıda önemli bir konuk için telaşlı hazırlıklar yapılırken gelip kapıya uzanan bir sokak köpeğinin farkedilmesiydi.

Kendisi gibi sokakta yaşayan arkadaşlarının arasından ayrılıp kampüsün ana kapısına ilerleyen Oscar’ın güvenlik personeli kariyerini başlatan, uzaklaştırılmak istenirken konuk beklenen kapıda ısrarlı bekleyişi oldu.

Sokaklarda geçen yaşamın getirdiği bakımsızlık ve zayıflığına karşın kampüs girişindeki direnişini sürdüren Oscar, azmiyle sadece düzenli bakım, mama ve sevgi değil, boynunda Oscar ödülü gibi taşıdığı kurum kimlik kartında cisim bulan yeni bir yaşamı da kazandı.

“Bekçi” Oscar’ın hikayesini AA muhabirine anlatan İstinye Üniversitesi Teknik ve Destek Hizmetler Direktörü Yalçın Yaman Durusoy, Oscar’ın üniversitede kendini güvende ve mutlu hissettiğini söyledi.

Durusoy, Oscar’ın kampüse geliş gününü şöyle anlattı:

“Bir gün ana giriş kapısında çok önemli bir misafir bekliyorduk. Oscar, sokak köpeklerinin arasından çıkıp, bizim yanımıza geldi, arabanın etrafında dolaştı ve bizim yanımıza yattı. Biz de misafir beklediğimiz için endişeyle uzaklaştırmak istedik. Çok tatlı bir şekilde tekrar tekrar gelip, ayağımızın dibine yattı. Arkadaşlarımızdan kapıdan uzaklaşması için yemek vermesini istedik. Misafirlerimiz geldi ama Oscar o günden sonra buradan ayrılmadı. Kendini buraya ait hissettiği ve bizim yanımızda mutlu olduğu için burada kalmaya karar verdi.”

“Kurumsal olarak da sahip çıkıldı”
İlk geldiğinde oldukça bakımsız, yıpramış ve zayıf görünen Oscar’ın 6 aylık olduğunun tahmin edildiğini belirten Durusoy, “Oscar başarılara verilen bir ödül. Oscar da bize ödül oldu. Bu nedenle adını Oscar koyduk. Öğrenciler ve akademisyenler de Oscar’ı sahiplendi. Herkesi ilgileniyor, gelip seviyor, bakıyor ve her gün soruyor.” dedi.

@oscaristinyeli
Sosyal paylaşım sitesi Twitter’dan yaptığı paylaşımla Oscar’ın sosyal medyada fark edilmesini sağlayan İstinye Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Ceren Akkoyunlu ise Oscar’la kampüste güvenlik görevlileriyle bekçilik yaparken karşılaştığını kaydetti.

Oscar’ın üniversiteye geldiklerinde kendilerini karşıladığını aktaran Akkoyunlu, “Biz de hocalarımız da onu çok seviyoruz. Ders aralarında sürekli gelip görüyoruz, o da bizi çok seviyor. Hepimiz Oscar’ı gördüğümüze çok sevindik.” dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.