Şoför Nebahat görücüye çıkıyor « Harbi Gazete

SON DAKİKA

Şoför Nebahat görücüye çıkıyor

Yeşilçam’ın unutulmaz karakteri Şoför Nebahat, bu kez tiyatro sahnesinde…

Bu haber 04 Aralık 2017 - 12:56 'de eklendi ve

1960’lı yıllarda Yeşilçam’da fırtına gibi esen Şoför Nebahat karakterine bu kez usta sanatçı Çiğdem Tunç hayat veriyor.

Barış Bölükbaşı’nın kaleme aldığı Şoför Nebahat oyununun galası, 4 Aralık Pazartesi saat 20.30’da Grand Pera Emek Sahnesi’nde gerçekleşecek.

Oyunda Çiğdem Tunç’un yanı sıra Murat Parasayar, Abidin Yerebakan, Sema Aras, Melih Çardak, Deniz Salman, Gökçeçiçek Özülkü, Onur Sarıaltın, Deniz Değirmenci, Alper Çorumluoğlu, Çağrı Erceber, Soykan Kişioğlu, Melek Karabiber, Derya Yıldız, Ezgi Küçük, Savaş Özkartal da rol alıyorlar.

GALAYA ÜNLÜ AKINI

Galaya Yeşilçam’ın ilk Şoför Nebahat’i Sezer Sezer’in kızlarınin yanı sıra Orhan Gencebay-Sevim Emre, Mehmet Ali Erbil, İzzet Günay, Salih Günay, MHP Milletvekili Oktay Vural, Gencay Gürün, Zafer Ergin, Murat-Betül Arkın, Metin Yıldız, Yalaza ve Kadın dizisi oyunları ile Şan Tiyatrosu oyuncuları ve Göksel Kortay da katılarak Çiğdem Tunç’u yalnız bırakmayacak.

OYUN HAKKINDA

“Aksaray Aksaray Aksaray” diye seslenir şoför milleti.Kimi gün işler kesat, bazen de teknesi bol ekmeğin. İşte Sipsi Vedat, Farozlu Şenol, Kalk Cemil, Filinta Kazım ve İstepne Mustafa bu yokuşun yolcusudur hepsi. Hele ki bir de şoförlerin hası, alemin ablası Nebahat vardır ki hepsine candan da yakın. Ah bir de gönlünü yakan şu Komiser Derman’ın aşkı olmasa.
Nebahat mecbur kalmıştır erkek işi yapmaya, bütün gün direksiyon sallamaya. Yüreğini bilenler peşinden ölüme dahi giderler de, haset edenlerin tuzağı çoktur. Hele ki Handan, Türk sinemasının Suzan Avcı’sı misaliAli Cengiz oyunu eder ve dolmuş durağındaki herkesin ekmeğine kan doğrar. Öyleydi böyleydi derken lüzum varmı sonunda iyilik kazanır diye söylemeye?
Hayalleri büyük, kendileri küçük bu İstanbul kadar renkli karakterleri çizerken genç yazarımız, sahnemizden Yeşilçam’a selam durmuş saygıyla. Merhum Sezer Sezin’ler, Kenan Pars’lar, Erol Taş ve Kadir Savun’lar, Ahmet Tarık Tekçe’ler ve diğerlerine. Nurlarda uyusunlar. Yad ederiz hepsini. Ederiz etmesine de, öte yandan genç kuşak seyircilerimizin bu yeri dolmaz oyuncuları ve Yeşilçam’ı bilmesini, sevmesini hedefleriz. Söylediğimiz gibi yazarımız genç gözleriyle bakmış geçmişe ve dökmüş repliklere.Siz canım seyircilere de koltuğa kurulup bizimle beraber kah çok şen şakrak, kah çok duygulu bir yolculuğa çıkmak düşüyor. Hadi beklemesin Nebahat ablamız, işte sesleniyor; Akaray, Aksaray, Aksaray…

KÜNYE

Yazar : Barış Bölükbaşı
Yöneten : Çiğdem Tunç
Yönetmen Yardımcısı: Alper Çorumluoğlu
Oyuncular (Sahneye Giriş Sırası ile): Onur Sarıaltın – Çiğdem Tunç –Abidin Yerebakan – Deniz Değirmenci – Alper Çorumluoğlu –Melih Çardak – Çağrı Erceber – Deniz Salman – Gökçeçiçek Özülkü – Murat Parasayar – Sema Aras – Soykan Kişioğlu – Melek Karabiber – Derya Yıldız – Ezgi Küçük – Savaş Özkartal.
Kostüm : İpek SAĞLAM ve ARMT Kostüm
Afiş Fotoğrafı ve Tasarımı : Şahin Tuhan – Lightbox Studio
Müzik: Nida Şan
Koreografi: Pınar Ataer
Dekor ve Sahne Tasarım: Cihan Aşar
Ses – Işık : Abdullah Koç
Koordinasyon ve İletişim : Alper Çorumluoğlu

Kamil HIZER / Harbi Gazete

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.