Geleceğin Sağlık Yöneticileri Bakırköy’de Buluştu « Harbi Gazete

SON DAKİKA

Geleceğin Sağlık Yöneticileri Bakırköy’de Buluştu

Sağlık Yönetimi Öğrencileri ve Mezunları Derneği tarafından düzenlenen ‘III. Sağlık Yönetimi Sektör Buluşmaları’ Bakırköy Belediyesi ev sahipliğinde Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezinde gerçekleştirildi. Etkinliğe 20’yi aşkın üniversiteden bine yakın öğrenci katıldı.

Bu haber 16 Aralık 2017 - 16:55 'de eklendi ve

Zirvede, Sağlık hizmetleri yönetimindeki mevcut gelişmelere ve sorunlara bilimsel açıdan bakabilmek, özellikle sağlık yönetimi alanındaki yeni yaklaşımlar çerçevesinde sağlık kuruluşlarının gelecekte nasıl bir strateji belirlemesi gerektiğine odaklanmak üzere gerçekleştirilen etkinliğe İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu, İstanbul ve yakın çevre illerde ki üniversitelerin Sağlık Yönetimi ile ilgili bölümlerinde okuyan öğrenciler, öğretim üyeleri katıldı.

‘Sağlığın Özel Sektöre Devri Doğru Değil’

Etkinliğin açılış konuşmasını Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu ve İstanbul Sağlık Yönetimi Öğrenci Platformu Başkanı Hüseyin Yazıcı yaptı. Dr. Bülent Kerimoğlu, zirvenin Bakırköy’de yapılıyor olmasından büyük memnuniyet duyduğunu dile getirerek, “Dünyada en önemli sektör sağlık sektörü. Anayasamızın en temel maddelerinden biri de sağlık hizmetlerinin tüm yurttaşlara eşit ve koşulsuz olarak ücretsiz ulaştırılabilmesi maddesidir. Bu anlamda sağlık hizmetinin özel sektöre devredilmesinin çok doğru bir karar olmadığı kanaatindeyim” dedi.

Devletin, yurttaşların tam bir sağlık içinde olabilmesi için; baba ve anaç kimliğini göz ardı etmemesi gerektiğini vurgulayan Kerimoğlu, kendisinin de belediye başkanı olmadan önce sağlık yöneticiliğini yaptığını belirterek öğrencilere uluslararası düzeyde çalışmalar yapmalarını, her alanda kendilerini geliştirmeleri tavsiyelerinde bulundu.

Zirve İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’nun konuşmasının ardından, sektörden akademisyen ve uzmanların Sağlık Sektöründeki gelişmelerin ve birçok sorunun gündeme gelerek çözüm aranıp öğrencilerle paylaşıldığı sunumlarla son buldu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.