TBMM Başkanı Kahraman’dan gazeteci Özdil’e dava « Harbi Gazete

SON DAKİKA

TBMM Başkanı Kahraman’dan gazeteci Özdil’e dava

TBMM Başkanı Kahraman, bir köşe yazısında kişilik haklarına saldırıda bulunduğu gerekçesiyle Sözcü gazetesi yazarı Özdil hakkında 50 bin liralık manevi tazminat davası açtı, ayrıca suç duyurusunda bulundu.

Bu haber 27 Kasım 2017 - 13:34 'de eklendi ve

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, bir köşe yazısında kişilik haklarına saldırıda bulunduğu gerekçesiyle Sözcü gazetesi yazarı Yılmaz Özdil hakkında 50 bin liralık manevi tazminat davası açtı, ayrıca suç duyurusunda bulundu.

Kahraman’ın avukatı Samet Can Olgaç’ın Ankara Nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesine sunduğu tazminat davasının dilekçesinde, Özdil’in, 16 Kasım 2017’de yayımlanan köşe yazısındaki iddiaların tamamen gerçek dışı olduğu, yazının başlığında “TBMM Başkanı” ibaresi kullanılarak, bahsedilen tüm olaylarla Kahraman’ın irtibatlandırılmaya çalışıldığı ifade edildi.

“Davalının bu söz ve değerlendirmeleri, bir gazetecinin söyleyeceği sözler olarak kabul edilemez. Bu sözlerin eleştiri olmadığı, düşünce açıklaması düzeyinde bulunmadığı, açıkça hakaret ve aşağılama, küçük düşürme amacı taşıdığı görülmektedir.” değerlendirmesinde bulunulan dilekçede, Özdil’den 50 bin lira manevi tazminat talep edildi.

Suç duyurusu
Öte yandan avukat Olgaç, müvekkili Kahraman adına Özdil hakkında, aynı yazı nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda da bulundu.

Suç duyurusu dilekçesinde, Özdil’in bahse konu yazıyla TCK’nın 125. maddesinde düzenlenen “kamu görevlisine hakaret” ile 301. maddesinde düzenlenen “Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama” suçlarını işlediği iddiasıyla kamu davası açılması istendi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.