Engelli dostlarımız podyuma çıktılar « Harbi Gazete

SON DAKİKA

Engelli dostlarımız podyuma çıktılar

Engelli dostlarımızın podyum heyecanı görülmeye değerdi…

Bu haber 03 Aralık 2017 - 15:10 'de eklendi ve

8. Uluslararası Barikat Film Festivali kapsamında engelliler yerli ve yabancı profesyonel mankenlerle beraber podyuma çıktı. Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’ndaki “Osmanlı’da Kadın Sultanlar Özel Defilesi”nde mankenlere eşlik eden engelliler davetlilerden büyük alkış aldı.

Bağcılar Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı 8. Uluslararası Barikat Film Festivali’nin ikinci gününde bir defile düzenlendi. Ünlü modacı Sabiha Alakuş Moda ve Tasarım Evi’nin organize ettiği “Osmanlı’da Kadın Sultanlar Özel Defilesi” Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’nda gerçekleştirildi. Defileye aralarında Türkiye’deki Best Model 2017 yarışmasında en iyi fizik ödülünü alan Yeşim Yeşilyurt ile Kazakistanlı mankenlerin de bulunduğu yerli ve yabancı 14 manken katıldı.

Podyumdaki engelliler büyük beğeni topladı

Defilede Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’nda eğitim gören kursiyerler de podyuma çıktı. Engellilerden her biri bir mankene eşlik ederek podyumda yürüdü. Heyecanlı oldukları gözlenen engelliler davetlilerden büyük beğeni topladı. Engellilerin aileleri ve yakınları çocuklarını gurur duyarak izledi. Öte yandan davetliler arasında yer alan görme engelliler için sesli ve betimlemeli sunum yapıldı.


Çocuklarımızla bir kez daha gurur duyduk
Hizmetleriyle engellilerin gönlüne taht kuran Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, bu özel günde onları yalnız bırakmadı. Çağırıcı, yaptığı konuşmada “Barikatları kaldırmak için gerçekleştirdiğimiz festival renkli etkinliklerle devam ediyor. Spordan el işlerine kadar her konuda yetenekli engellilerimizin tatlı bir heyecan yaşadığını gördük. Çocuklarımızla bir kez daha gurur duyduk” dedi.


Burada çok önemli ve anlamlı bir iş yapılıyor
Oyuncu Saruhan Hünel de programa katılarak manken arkadaşlarına destek verdi. Hünel yaptığı konuşmada “Burada çok önemli ve anlamlı bir iş yapılıyor. Engellilerin önündeki engelleri kaldırmak için bu festivalde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Hünel, program vesilesiyle ziyaret ettiği Engelliler Sarayı’na da hayran kaldığını dile getirdi.

Kamil HIZER / Harbi Gazete

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.