Elektronik Müziğin Dikkat Çeken İsmi Umut Uslusoy, Yurt Dışında ve Türkiye’de Peş Peşe Yayınlayacağı 2 Yeni Çalışması İçin Gün Sayıyor « Harbi Gazete

SON DAKİKA

Elektronik Müziğin Dikkat Çeken İsmi Umut Uslusoy, Yurt Dışında ve Türkiye’de Peş Peşe Yayınlayacağı 2 Yeni Çalışması İçin Gün Sayıyor

Bu haber 27 Temmuz 2023 - 13:25 'de eklendi ve

Sanatçı, Ağustos ayında Sony Müzik etiketiyle çıkaracağı BİR adlı albümün ilk şarkısı Setbaşı için heyecanla gün sayarken, kendi youtube kanalında; söz, müzik, kayıt, aranje, ses tasarımı, prodüksiyon, mix mastering tamamı kendisine ait olan SIFIR adlı EPsinde yer alan, yayınlanma sırası ile Karmaşa, Üçgen ve son olarak Göz adlı parçayı müzik severlerle buluşturmaya devam ediyor.

Albümü ‘BİR’ öncesinde yayınladığı EP ‘SIFIR’ ile sanatçı; bir elektronik müzik prodüktörü olarak baktığımız her yerde olan ve tamamı 0 ve 1’lerden oluşan dijital dünyaya bir gönderme yapıyor.

UMUT USLUSOY; GEREK MÜZİKLERİYE GEREKSE HAYATA KARŞI DURUŞLARIYLA DİKKAT ÇEKEN, MÜZİK DÜNYASININ DUAYEN İSİMLERİ; İLHAN İREM, ERKİN KORAY ve HARUN KOLÇAK MÜZİĞİNİN VE FELSEFESİNİN YENİ NESİL TEMSİLCİSİ …

Ayrıca sanatçının müziğinin ve soundunun çekirdeğinde yer alan 3 grup; Depeche Mode, Massive Attack ve Moderat.

Canlı performanslarında grubu ‘Umut Uslusoy Band’ ile bu 3 gruptan şarkılara da yer verirken, albümün genel soundu çoğunlukla bu 3 grubun kesişim kümesi.

Türkiye’de ve yurtdışında pek çok festivalde performanslar gerçekleştirip, farklı müzik türlerinde eserler veren Fuat Güney, Gökçe Bölükbaşı ve Taylan Sulaoğlu ile canlı performanslarını gerçekleştirdiği grubu “Umut Uslusoy Band” ise sanatçının kendi tabiriyle bir “Süper Grup”.

Sanatçı, ‘Mutus‘ sahne adıyla daha çok elektronik dans müziği türlerinde prodüksiyonlar yapıyor. Halihazırda yurtdışı plak şirketlerinden yayınlanmış 5 adet Ep’i bulunmakta. Son olarak 3000 Grad’ın yeni compilation serisi ‘Surreal Nights No:1’ de bir parçayla yer aldı.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.